Zien mensen dat ik lesbisch ben

zien mensen dat ik lesbisch ben

Lieve Annemarijn,

kunnen vrouwen zien of je lesbisch bent?

En nee, deze vraag komt niet zomaar uit de lucht vallen. Ik woon op de campus van mijn college. Ik heb wat je noemt een heel actief sociaal leven.

Ik bedoel niet dat ik 24/7 achter elkaar aan het feesten ben, maar ik heb mijn aandeel erin. Ik ga uit met een groep vrienden en meestal krijg ik te maken met de kneusjes uit een ander leerjaar.

Maar de laatste tijd lijkt het erop dat vrouwen met mij aan het flirten zijn (wat ik niet vervelend vind…). Sommigen kwamen daadwerkelijk op de dansvloer naar me toe en begonnen met me te dansen.

Ik ben niet “out” maar ik ben niet zo’n persoon die zal weglopen als dat kan. Ik kan niet onbeleefd zijn.

Ik kan het niet helpen maar vraag het omdat dit niet gebeurde voordat ik ermee naar buiten ben gekomen. Ik ben nog nooit door een meisje aan de haak geslagen.

Kunnen meisjes dit echt zien?

Is het toeval dat meisjes me aan de haak willen slaan op het exacte zelfde moment dat ik mijn sexualiteit aan het verkennen ben. Of is het altijd al gebeurd maar is het mij niet eerder opgevallen?

Groetjes,

“Wat gebeurt er?”

Lieve “Wat gebeurt er”,

Wat een geweldige vraag!

Dit is iets dat veel homo’s en lesbiennes zich de hele tijd afvragen. Kan iemand zien of je homo of lesbisch bent of niet? Sommige mensen geloven dat er zoiets is als een “gaydar”.

Een gaydar is een zesde zintuig dat homo’s en lesbiennes hebben om homo’s, lesbiennes of biseksuele mensen te onderscheiden van heteroseksuele mensen.

Bestaat een “gaydar” echt?

Sommige mensen zweren erbij. Persoonlijk denk ik dat wij homo’s, lesbiennes en biseksuelen “gaydar” ontwikkelen als een soort overlevingsintuïtie. We moeten in staat zijn om uit te vinden wie wel en niet lesbisch is want als je met de verkeerde persoon iets probeert, kun je in grote problemen raken!

Je zult ook mensen tegenkomen die er van overtuigd zijn dat zij niet kunnen vertellen wie er wel of niet lesbisch is – zelfs degene die zelf lesbisch zijn. En dan zijn er nog van die mensen die iedereen voor de gek houden – zelfs degenen die denken dat ze het kunnen vertellen.

Om te antwoorden op je vraag: kunnen mensen zien of je lesbisch bent of niet? Mijn gok is dat ze het gewoon aanvoelen dat er aan jou iets is dat open is. Misschien hopen ze gewoon dat je lesbisch bent. Je kunt zelfs signalen afgeven waar jezelf niet eens van bewust bent, want nu STA je OPEN voor deze vorm van flirten.

Wat denk jij? Kun jij zien of andere vrouwen lesbisch of bisexueel zijn?

Liefs,

Annemarijn

Comments

  1. holebietje says:

    leuke vraag inderdaad! Ik zit zelf 95% van de tijd goed als ik denk dat een meid/ vrouw lesbisch is. Ook nog nooit meegemaakt dat er iemand kwaad om werd, die 5% die zei dat het niet zo was ziet het als een compliment. Geniet ervan meid! Je bent jong en mooi!

  2. ja ik herken ,meestal de lesbiche vrouwen,en ook homo mannen,een vriend van mijn zoon,waar ik al jaren van wist dat hij homo is,heeft van de week zijn coming out gedaan,ik ben trots op hem

    baal alleen op de vrouw waar ik al meer als een jaar verliefd op ben,niet bereikbaar is voor mij

Speak Your Mind

*