Zes sleutels tot geluk

Als vrouwen die van vrouwen houden kunnen we veel van elkaar leren.

Want hoe komt het dat je leven nog niet voelt zoals je het had verwacht?

Waarom ben je niet optimaal gelukkig en comfortabel met je seksualiteit?

Vind je het lastig een leuke vriendin te vinden?

Heb je problemen met je omgeving die moeten wennen aan jouw “nieuwe” gevoelsovertuiging?

Misschien heb je iets aan de volgende handvatten.

Acceptatie

Voel je bevrijd om een lesbienne te zijn. Vrouwen die openlijk en comfortabel zijn met hun lesbische status zijn gelukkiger dan zij die iedere dag een strijd aan moeten gaan met hun gevoel.

Jezelf accepteren is een grote stap richting het gelukkig zijn.

Vrede hebben met je sexualiteit is een onwijs belangrijke stap richting jouw geluk. Het is een proces en kan een lange tijd duren voordat je volledig lekker in je vel zit.

Maar wanneer het eenmaal zo ver is zul je merken dat je een gelukkiger en vol leven zult hebben.

Delen

Nadat je zelf accepteert wie je bent zul je het aan je naaste omgeving moeten vertellen.

Een gelukkige lesbienne is er een die uit de kast is. Je hoeft niet meteen je Facebook status aan te passen of een statement op Twitter te zetten, maar vertel het in eerste instantie aan mensen die je vertrouwd. Waarvan je weet dat ze van je houden no matter what.

Zorg dat je een vangnet hebt, zodat, wanneer je negatieve reacties zou krijgen, je het kan delen met een vriend, vriendin, vader, moeder, broer, zus. Noem het maar op. Je hebt niets meer te verbergen voor de mensen die het dichtst bij je staan.

De spanning die je hebt om je geheim te verbergen levert zoveel stress op wat ervoor kan zorgen dat je niet gelukkig bent.

Er kunnen redenen zijn om niet openlijk uit de kast te komen, maar hoe meer plekjes je hebt waar je jezelf kunt zijn, des te gelukkiger je zult zijn.

Single? Partner?

De sleutel tot geluk is blij zijn met waar je staat in je leven, zelfs als je iets anders had gezien of het beter had gewild.

Gelukkige lesbiennes accepteren hun relationele status, of je nu samen met iemand bent of single. Single chicks maken overal het beste van, ze ondernemen dingen buiten de deur die ze gelukkig maken en hebben sociaal actieve levens. Ze weten dat een relatie hen niet maakt tot wie ze zijn en waarderen de voordelen die je hebt als single vrouw.

Zij die een relatie hebben waarderen hun partners en zorgen dat ze alle tijd hebben om ze dit duidelijk te maken. Ze doen kleine dingen om hun geliefde vrolijk te maken.

Denk eens aan het sturen van een bloemetje zonder dat er een speciale reden voor is, maak tijd voor elkaar voor een beetje romantiek of onderneem iets wat je beiden leuk vindt.

Besties

Vrienden zijn heel belangrijk voor het geluk in je leven, het maakt niet uit wat hun seksuele voorkeur is. Of ze nu lesbisch zijn of niet doet er niet toe. Het belangrijkste is dat je vrienden je begrijpen. Dat ze van je houden en je steunen. En wanneer het even niet goed gaat je de steun bieden die je nodig hebt.

Een goede vriendschap kent geen houdbaarheidsdatum, het maakt niet uit of je elkaar weken niet ziet of spreekt, ze zijn er voor je ook na lange tijd van radiostilte. Om te lachen of om te huilen. Heerlijk samen jezelf zijn.

Familie

Een goede relatie met je ouders, broers en zussen, andere familie en kinderen zijn allemaal belangrijke factoren voor geluk. Familie die achter je staat, die van je houden en je aanmoedigen en waar je graag tijd mee doorbrengt is een sleutel tot geluk.

Natuurlijk kan het zo zijn dat je familie niet achter jouw coming out staat.

Misschien geloven ze het niet, of willen ze het gewoonweg niet geloven. Geef ze de tijd om te wennen aan het idee zoals ook jij eraan hebt moeten wennen.

Wanneer hun eerste instinct is om de deur dicht te gooien, laat dan weten dat die van jou open staat. Zolang jij jezelf maar accepteert.

Fit of duf?

Gezondheid en lekker in je vel zitten gaan hand in hand. Gezonde mensen zijn gelukkiger en gelukkige mensen zijn gezonder. Dit geldt ook voor lesbiennes.

Goed voor je lichaam zorgen door gezond te eten, genoeg te slapen en lekker te sporten is erg belangrijk voor je welzijn. Veel vrouwen negeren hun gezondheid of hebben ongezonde gewoontes zoals roken, teveel alcohol en duiken te vaak de kast in voor ongezonde snacks.

Werp eens een blik op je leven en kijk of je bepaalde gewoontes kunt veranderen om een gezondere levensstijl te creëren.

En deze dan?

Is er nog een 7de, 8ste, 9de enz. enz. sleutel tot geluk? Heb je nog dingen toe te voegen aan het artikel? Missen wij er nog een paar? Feel free om het hier met ons te delen. Niets is zo fijn als bevestiging, tips, ideeën en tricks te krijgen.

Op deze manier krijgen we alleen maar vrolijkere, gelukkigere, in balans met zichzelf zijnde lesbiennes.

En let’s face it, dat willen we toch allemaal?

Speak Your Mind

*