Lesbische Sportverenigingen

lesbische sportverenigingen

Wil je nieuwe vrienden maken voor het leven? Houd je van beweging binnen een ontspannen en vooral gezellige omgeving?

Dan raad ik je aan om te sporten bij een lesbische sportvereniging of club. Dit is namelijk de ideale plek om andere lesbische vrouwen te ontmoeten voor een langdurige en vriendschappelijke band.

Sportclubs voor lesbiennes

Ik heb hieronder een overzicht gemaakt van alle homo en lesbische sportclubs in Nederland. Klik op een stad die het meest dichtbij ligt waar jij wilt sporten:

Waarom een lesbische sportclub?

De sfeer is bij iedere LGBT of lesbische sportclub gemoedelijk. Dit in tegenstelling tot de reguliere fitness-, en/of sportclubs waar het lijkt alsof iedereen een modeshow loopt.

Bij een lesbische sportvereniging speel en leer je ongestoord volleyballen, voetballen, badmintonnen, basketballen etc. samen met gelijkgestemden. Bijna alle sportclubs organiseren regelmatig een feestje of toernooitje voor haar clubleden. Hierdoor maak je op sportclubs vaak goede en hechte vriendschappen, die je normaal gesproken niet zo snel buiten de club zou tegenkomen.

Kortom; een homo of lesbische vereniging vind ik persoonlijk een super leuke manier om vriendschappelijk contact te leggen met andere lesbische vrouwen en homo mannen.

Suggesties?
Ken jij nog een lesbische sportclub die hier ook bij mag staan? Stuur mij dan een berichtje.

Amsterdam


Dutch Gay and Lesbian Athletics

Dutch Gay and Lesbian Athletics (DGLA)Dutch Gay and Lesbian Athletics (DGLA) is een sportieve en leuke atletiekvereniging voor lesbiennes en homo’s. Je kunt er (leren) hardlopen op eigen tempo. De club organiseert ook gezellige feestjes en trainingsweekenden.
Sport: atletiek (Hardlopen)

Gay Swim Amsterdam

Gay Swim AmsterdamGSA is een gezellige gay sportclub in Amsterdam waar je o.a. terecht kunt voor zwemmen en triathlon training. GSA biedt de mogelijkheid om zowel binnen als buiten te zwemmen. De club heeft ongeveer 75 actieve zwemmers waarvan 60 mannen en 15 vrouwen. Alle niveaus en leeftijden zijn van harte welkom.
Sport: zwemmen en triathlon

Netzo

netzoNetzo is een leuke volleybalclub speciaal voor lesbiennes en homo’s. De club bestaat al sinds 1988 en heeft op dit moment zo’n 100 leden en doet graag mee met zowel binnen-, als buitenlandse volleybal toernooien.
Sport: volleybal

Rainbow Squash Amsterdam

Rainbow Squash AmsterdamRainbow Squash is een homo en lesbo sportclub die squashavondjes organiseert. De club is straight-friendly en toegankelijk voor alle leeftijden en niveaus. Naast het squashen ondernemen de leden ook andere sociale activiteiten.
Sport: squash

Tijgertje

Vereniging TijgertjeVereniging Tijgertje bestaat al sinds 1982. Je kunt bij Tijgertje meedoen aan een skala van sporten, zoals Krav Maga, basketball en yoga. Tijgertje biedt iedereen een gratis proeftraining zodat je de sfeer van de club zelf mag ervaren.
Sport: o.a. yoga, worstelen, conditie en zwemmen

Terug naar boven

Den Bosch


Zoete Lieve Gerritje

Zoete Lieve GerritjeZLG is een gezellige sportclub waar je als lesbienne terecht kunt om in een relaxte omgeving te sporten. Bij ZLG kun je badminton en volleybal spelen met gelijkgestemden. De club organiseert ook regelmatig activiteiten voor haar clubleden.
Sport: badminton en volleybal

Terug naar boven

Eindhoven


Kouros

kourosBij Gay Sportclub Kouros kun je als homo, lesbienne, transgender en biseksueel terecht om in ontspannen sfeer te sporten met gelijkgestemden. Kouros staat open voor iedereen die in een gay-vriendelijke omgeving actief wilt bewegen.
Sport: o.a dansen, zaalvoetbal, zwemmen, tennis en volleybal

Terug naar boven

Groningen


Goud

Goud Gaysports GroningenGoud Gaysports in Groningen is een sportvereniging voor lesbo’s en homo’s waar plezier en wederzijds respect centraal staat. Alle leeftijden en niveaus zijn vertegenwoordigd en van harte welkom. De club organiseert ook regelmatig toernooien.
Sport: vrouwenvolleybal, mannenvolleybal en badminton

Zwem Goud

Zwem Goud GroningenZwem Goud is een LGBT zwemvereniging in Groningen met ongeveer 36 vrouwelijke en mannelijke zwemmers. Bij Zwem Goud ben je wie je bent en mag je als homo, lesbo, bi of transgender in alle rust veiligheid zwemmen.
Sport: zwemmen

Terug naar boven

Nijmegen


Keizer Karel

Keizer KarelKeizer Karel is de volleybalvereniging voor lesbiennes, homo’s, transgenders, biseksuelen en gay-minded. Een leuke en hechte vriendenclub waar je gezellig en in alle vrijheid kunt volleyballen in een gay-vriendelijke omgeving.
Sport: volleybal

Terug naar boven

Rotterdam


Ketelbinkie

ketelbinkieKetelbinkie is een gay & lesbian sportvereniging in Rotterdam. Je kunt hier terecht als je graag in een gezellig team o.a. badminton en squash wilt spelen. Je speelt in een team bestaand uit ruim 20 dames in verschillende klasse en leeftijden. Competitie is leuk maar gezelligheid staat bij Ketelbinkie voorop.
Sport: o.a. badminton, squash, volleybal, voetbal en zwemmen

Terug naar boven

Tilburg


Gay Sporting Tilburg

Gay Sporting TilburgBij Gay Sporting Tilburg zijn lesbiennes en homo’s van alle leeftijden welkom. Bij deze club draait het naast sportief zijn ook om gezelligheid en plezier. Gay Sporting Tilburg staat altijd open voor nieuwe leden die gezellig willen sporten.
Sport: badminton, volleybal en zwemmen

Terug naar boven

Utrecht


Pink Condition

Pink Condition UtrechtPink Condition is een sportclub homo en lesbische sporters in Utrecht. Je werkt middels afwisselende trainingen aan het bevorderen van je lenigheid, conditie en spieren. Er doen per training ongeveer 15 mannen en vrouwen mee.
Sport: total body work-out

Vlerk

VlerkVlerk (Vlechten Los en Rennen Kreng) is een leuke homovolleybal vereniging met ruim 30 leden (van beginners tot gevorderden). Gezelligheid en sportiviteit staan centraal. Dit betekent serieuze trainingen met recreatief karakter. Vlerk is straight-friendly, dus iedereen is welkom.
Sport: volleybal

Terug naar boven