Ik zoek maar kan niet vinden

Ik zoek maar kan niet vinden

Dit lesbisch verhaal is persoonlijk geschreven door: Marit.

Onlangs was ik er klaar voor om uit de kast te komen bij mijn vrienden.

Het was niet gemakkelijk, omdat sommige van hen homofoben ten top zijn, maar ach … ik ben wie ik ben en dat is het.

Dit is het verhaal van Marit. Heb jij ook een spannend, emotioneel of leerzaam verhaal? Of wil je gewoon je verhaal ergens kwijt? Neem dan contact met mij op.

Niet veel mensen weten het over mijn seksuele geaardheid, omdat ik niet naar mensen toe ga en zeg: “Hallo, mijn naam is Cathy en ik hou van vrouwen.”

Dat is lastig … en afgezien van mijn zus, is zelfs mijn familie zich niet bewust van mijn kleine geheim.

Hoe dan ook, dat is niet het punt.

Een paar maanden geleden ben ik bevriend geraakt met een meisje, S., die woonde op mijn verdieping.

Ze is biseksueel, samen gingen we uit voor een paar maanden … en ja, ik was tot haar aangetrokken. Laten we zeggen dat we niet langer vrienden zijn, omdat ze niet wil dat iemand om haar geeft.

Het is een lang, verpest verhaal, maar in wezen is alles wat ze wil in het leven seks hebben met alles wat beweegt, zonder enige emotionele betrokkenheid.

Ze bleef benadrukken dat ze “beschadigd” en “gebroken” uit haar eerdere relaties met mannen en vrouwen was gekomen.

Maar dat is een ander verhaal …

Om eerlijk te zijn heb ik niet veel biseksuele / lesbische vriendinnen. Ze zijn allemaal heteroseksueel en S. was de enige die bereid was mij te steunen (of tenminste ik dacht dat ze zo was).

Dus nu zit ik vast.

Ik ben niet op zoek naar een partner. Als ik de juiste vrouw ontmoet en verliefd op haar wordt, dan is dat geweldig. Zo niet, zal ik niet zo treurig tot nu toe, de andere lesbische vrouw waarmee ik in contact kwam en ontmoette, was net als S.

Ik snap het niet.

Ik voel me alsof het zo moeilijk is om iemand te vinden om verbinding mee te maken tegenwoordig. Ik vraag er niet veel voor. Ik ben een romantisch type en ik geef veel om de mensen om mij heen. En alles waar ik naar op zoek ben is een mooie, echte vrouw die leuk, onafhankelijk en geestig is.

Eerlijk waar, ik vraag niet om veel.

Dit is geen advertentie, maar ik wil gewoon mijn gevoelens over lesbische dating delen. Ik weet dat er heteroseksuele dames zijn (en zelfs mannen) die op dezelfde manier ook gevoelens hebben voor het andere geslacht, dus denk niet dat ik bekrompen ben.

Alles wat ik wil is een paar vrienden maken en dan zien we wel weer verder.

Ik wil graag omringd zijn door mensen die begrijpen waar ik vandaan kom en herkennen wat ik nu doormaak.

Mijn kamergenoten stelden voor om me mee te nemen naar een homobar, maar ik denk dat raar wordt. Ik zou voel me slecht hun mee te slepen, terwijl ik weet dat ze hetero zijn en het diep van binnen haten.

Maar op hetzelfde moment, hoe ga ik anders mensen ontmoeten? Het is niet alsof ik mijn seksuele geaardheid ga publiceren in de schoolkrant of het uit mijn raam ga schreeuwen.

Ik ken de kracht van datingsites, maar ik voel alsof ik daar nog niet klaar voor ben. Eerlijk gezegd ben ik hier nog te onzeker voor, en ik weet dat je op datingsites ook een beetje tegen afwijzing moet kunnen.

Ach ja, misschien ben ik gewoon een schijterd.

Hoe dan ook, ik hoor graag of iemand een suggestie heeft waar ik gelijkgestemden kan ontmoeten (niet alleen voor romantiek, maar vriendschap)?

Waar heb jij je vrienden en misschien wel partner ontmoet?

Groetjes,

Marit

Reageren op Marit’s verhaal mag je in de reacties doen.

Speak Your Mind

*