Oud liefje dat liefde zoekt

oud liefje

Vraag: Beste “Vrouw zoekt vrouw”,

Ik ben sinds 1980 niet meer met een vrouw samen geweest. Er zijn wel een paar vrouwen geweest maar niets dat serieus werd.

Ik ben blijven hopen. Ik geloofde zelfs dat er toch ergens iemand opgewonden zou moeten zijn met het idee dat er iemand is die liefde wil geven op de manier dat ik lief geef. Je zult van verbaasd staan hoe moeilijk het is, zelfs als je zegt dat je een geschreven garantie wilt afgeven.

O ja, dat wil ik doen! Ik ben nooit van iemand weggelopen.. oh, wacht even!! Ik heb die mogelijkheid nog nooit gehad!!

Dus heb je enig idee waar deze gekke vrouw iemand kan ontmoeten? Ik ben 57 jaar en ben nog nooit op zoek gegaan naar iemand. Maar nu ik ben ouder ben, is onnodig te zeggen dat mijn kansen dalen! Ik wil alle adviezen die jullie geven opvolgen zolang dit maar niet betekent dat ik uit moet gaan en met iemand moet gaan praten. Ja helaas, ik ben HEEL verlegen.

Eén van mijn grootste problemen is dat ik ontzettend verlegen ben en nieuwe vrouwen schrikken mij ontzettend af. Toen ik dates had, waren er geen zachtaardige lesbiennes, stoere vrouwen enz. Je was gewoon wie je was.

Ik hou niet van barscènes.. Ik hou niet van bar-scènes om verschillende redenen. Zodra ik begin te drinken kan ik niet meer stoppen “until the fat lady sings”…. ohh wacht, dat zal ik waarschijnlijk zijn! En weet je wat het vervelendste is? Dat ik niet weet hoe ik moet dansen. Mijn laatste partner was een vrouw waar iedereen in de bar op wachtte om met haar te kunnen dansen!

Ik wilde nooit met haar dansen omdat ik haar niet in verlegenheid wilde brengen.

Welk advies kun je me geven?

Liefs,
Op zoek naar liefde na je 50ste

Antwoord:

Beste Op zoek naar liefde na je 50ste,

Ik weet zeker dat er een hoop lef voor nodig is geweest om voor advies te schrijven. Ik ben blij dat je dit hebt gedaan.

Maar ik ben er niet zeker van dat het advies dat ik je ga geven het advies is wat je zoekt. Ik weet niet zeker of iemand kan ontmoeten zonder dat je er zelf enige moeite voor doet. Dat je verlegen bent kan ik begrijpen maar hierdoor heb je in 28 jaar geen date gehad.

Als je iets in je leven wilt gaan veranderen, zal je ook zelf aan deze veranderingen moeten werken. Je hebt me geschreven, dus ik kan ervan uitgaan dat je klaar bent om een aantal veranderingen in je leven te gaan maken.

Internet dating voor 50plus

Het goede nieuws is, in tegenstelling tot 1980, dat we nu internet als optie hebben om afspraakjes te maken. Ik heb van veel lesbische vrouwen van alle leeftijden gehoord dat zij hun partners online hebben ontmoet. Als je iemand online ontmoet, zul je haar waarschijnlijk uiteindelijk in levende lijve willen ontmoeten.

Hopelijk heb je tegen die tijd genoeg met haar gemaild en via de telefoon met haar gesproken voor een ontmoeting in levende lijve waarbij je niet doodsbang zult zijn!

Hier zijn twee artikelen om mee aan de slag te gaan:

  1. Lesbische Online Dating Tips
  2. Hoe Schrijf Ik een Persoonlijke Advertentie

Een andere goede manier om lesbiennes te ontmoeten is om mee te doen aan activiteiten die jou interesseren. Niet iedereen wil naar een bar gaan, vooral mensen die problemen hebben met alcohol. Er zijn veel andere fantastische plekken om lesbiennes te ontmoeten.

Ik weet niet waar je woont maar als het ergens is waar mensen open zijn, kun je lesbiennes gewoon overal ontmoeten en kun je activiteiten ondernemen die je leuk vind.

En, om er even uit te zijn, zul je jezelf beter voelen en het stopt de nadruk hoe moeilijk het is om vrouwen te ontmoeten.

Raak betrokken bij activiteiten voor oudere vrouwen

Zoek naar activiteiten die vrouwen met ongeveer dezelfde leeftijd als jij zullen ondernemen. Dingen zoals bowlen, tuinieren, leesgroepen en wandelgroepen. In alle grote plaatsen en steden zijn dit de soort activiteiten waar vrouwen van ongeveer dezelfde leeftijd elkaar ontmoeten.

Je kunt daarnaast zoeken naar een groep die speciaal voor oudere lesbiennes is opgezet.

Betrek je vrienden erbij

Je hebt niet verteld of je geprobeerd hebt om vrienden je te laten introduceren bij hun vrienden. Laat anderen weten dat je open staat om nieuwe mensen te ontmoeten, het is een geweldige manier om geïntroduceerd te worden.

Laat je vrienden “geen blind date” voor je maken daar je zo verlegen bent, maar laten ze je uitnodigen voor een etentje, naar de film gaan of een andere sociale activiteit waar je van kan genieten met één of een paar vrienden.

Op die manier is er niet zoveel stress voor je.

Lesbische vrouwen en hun rollen

Ook ben je bezorgd over alle rollen zoals “butch” en “femme” en wat ze betekenen. Je hoeft je over deze woorden niet bezorgd te maken, wees gewoon jezelf. Dit soort etiketten gebruikt men om een gevoel te geven van wie we eigenlijk zijn en hoe we in deze cultuur passen.

Sommige mensen nemen deze etiketten heel serieus, anderen schuwen ze, maar de meeste van ons spelen er gewoon maar mee.

Wanhopig zoekend naar lesbische liefde

Ten slotte hoor ik een wanhopige toon in je “stem”. Je biedt een schriftelijke garantie dat je liefdevol van iemand zult blijven houden.

Hoe kun je dat nou doen? Je weet toch niet of je gevoelens zullen veranderen en met tijd zullen groeien. Natuurlijk kun je een verbintenis met iemand aangaan nadat je een tijd samen bent geweest en besluit dat dit de persoon is waarmee je de rest van je leven verder samen wilt zijn.

Maar spring niet in zeven sloten tegelijk!

Je mag niet als een wanhopige vrouw klinken want dat kan vrouwen wegjagen of vrouwen aantrekken die van je willen profiteren. Geloof dat je het waard bent en je zult liefde vinden. Helaas, je kunt niet zomaar achterover leunen en afwachten. Je moet de volgende stappen zelf ondernemen.

Je zult waarschijnlijk wat succes hebben maar ook afgewezen worden. Ze zijn er allemaal onderdeel van.

Ten slotte is het duidelijk dat je een groot gevoel voor humor hebt. Lesbiennes houden daarvan.

Het is niet gemakkelijk maar dat is met de meeste dingen zo die de moeite waard zijn.

Succes!

Speak Your Mind

*