Dating tips voor lesbische moeders

lesbische moeders

Of je nu opnieuw alleenstaand bent met kinderen uit een vorige lesbische relatie of net komt kijken, bemoeilijken kinderen lesbische afspraakjes. Hoe maak je afspraakjes als je een lesbische alleenstaande moeder bent, offline of online vrouw zoekt vrouw dating? Hier zijn een paar ideeën:

Laat mensen weten dat je op zoek bent naar een afspraakje
Vertel vrienden en collega’s dat je op zoek bent om iemand te ontmoeten. Vraag eens rond of ze je willen voorstellen aan iemand met wie het zou kunnen klikken.

Ga daarheen waar andere lesbische moeders zijn
Hoe kun je iemand ontmoeten als je al nauwelijks tijd hebt voor je werk, de kinderen, koken, schoonmaken en alle andere verantwoordelijkheden? Het kan moeilijk zijn maar als je echt iemand wilt ontmoeten zal je daar tijd voor moeten vrijmaken. Een van de beste plekken om iemand te ontmoeten zou een groep voor lesbische moeders zijn. Niet alleen zullen je kinderen spelen met andere kinderen die ook ouders van hetzelfde geslacht hebben, maar je kunt hier ook nieuwe vrienden ontmoeten die hetzelfde meemaken wat jij meemaakt.

Ga daarheen waar andere lesbiennes zijn
Als je andere lesbiennes wilt ontmoeten, ga dan daarheen waar lesbiennes zijn. Hier zijn een aantal fantastische plekken om lesbiennes te ontmoeten.

Schrijf een persoonlijke advertentie
Blader naar iemand waarin je misschien geïnteresseerd bent. Volg deze tips voor het schrijven van een fantastische persoonlijke advertentie.

Dating is voor jou
Natuurlijk, je kinderen komen eerst, maar dates zijn er om iets voor jezelf te doen. Zoek een oppas en zorg dat je zelf een prettige tijd hebt. Je kinderen kunnen bepaalde gevoelens hebben over jouw afspraakjes, het kan hen aangeven dat je je niet zal verzoenen met je vorige partner. Of ze kunnen jaloers zijn gedurende de tijd dat je weg bent van hen. Wanneer je voor het eerst gaat daten, is het misschien niet noodzakelijk dat je kinderen weten wat je gaat doen. Vertel ze gewoon dat je gezellig  uitgaat met vrienden. Het is ook goed voor je kinderen te weten dat jij van je eigen leven geniet.

Gekkigheid uithalen is ok
Je kunt iemand ontmoeten waarvan je weet dat zij nooit je partner zal worden maar je kunt toch aangetrokken tot haar zijn. Dat is fantastisch! Omdat je gewoon een verantwoordelijke moeder bent, betekent nog niet dat je direct jezelf in een serieuze relatie wilt storten. Maak plezier, haal gekkigheid uit en ga uit met meer dan één persoon als jij dat wilt!

Houd in het begin afstand wat betreft serieuze relaties
Voor lesbiennes is het heel makkelijk om hard en snel te vallen. Maar als er kinderen bij betrokken zijn, is het heel belangrijk om de nieuwe liefde niet te snel aan hen voor te stellen. Experts geven het advies om tenminste zes maanden te wachten voordat er een nieuwe partner aan de kinderen wordt voorgesteld.

Maak de introductie kindvriendelijk
Wanneer het tijd is om je nieuwe partner te introduceren, en afhankelijk hoe oud je kinderen zijn, plan dan de introductie van haar in bijvoorbeeld een ijssalon, pizzeria of ergens waar je weet dat je kinderen zich op hun gemak voelen. Het beste is haar eerst als vriendin te introduceren.

Bij haar thuis slapen
Als alles nog pril is en als je met je date naar bed wilt, is het misschien het beste om bij haar te blijven slapen, of bij jou thuis als de kinderen niet thuis zijn.

Het gezellig hebben
Vergeet niet dat de doelstelling van daten op een langere termijn er misschien vanuit gaat dat er een vaste partner komt, maar op korte termijn moet het je doel zijn om leuke nieuwe mensen te ontmoeten. Flirt, dans, verken nieuwe interesses en leer een paar nieuwe dingen over jezelf. Maak het gezellig!

Speak Your Mind

*